Tuesday, December 30, 2014

Happy Holidays!

Nyt oli taas sopiva hetki kirjotella blogia ku jouduttiin kotimatkalla Gainesvillestä pysähtymään tien vartee yli tunniks odottelemaan renkaanvaihtoa ku kuskin mukaan tiekivetys vaan ponnahti jostai iha odottamatta ja sen takii hän ajo sitä päin… Mielenkiintonen perustelu mut niin tai näin, renkas puhkes joka tapauksessa ja eiku tien varteen odottelemaan. Pelattiin Gainesvillessä kauden viimenen non-conference vieraspeli University of Floridaa vastaan mikä on n.50 000 opiskelijan koulu ja muutenki vähän eri luokan vastustaja. Pelin jälkeen tulostaulu näytti meille 12 pisteen häviötä, mistä vois kuvitella et oli iha hyvä suoritus meiltä, mut pelattiin oikeestaan tosi huonosti ja peli olis ollu ihan  meijän voitettavissa ku oltais pelattu esim. samalla tavalla ku viime viikonlopun kotiturnauksessa (mistä oli saldona kaks voittoa!!!)... Vitsit miten siistii olis ollu voittaa Florida Gators, legendaarinen joukkue kaikessa yliopistourheilussa, ja ärsyttää siks ihan älyttömästi!!!



Täl hetkellä meijän record on 7-6, mikä on jo enemmän voittoja ku koko viime kaudella yhteensä eikä konferenssi oo edes alkanu vielä wohooo! Ja noista kuudesta häviöstäki olis osa kuulunu tohon voittosarakkeeseen, jollei oltais ite mokailtu ja tarjottu voittoa vastustajalle. Noi  7 voittoo on myös eniten non-conference voittoja ikinä koulun D1 aikakaudella, eli merkit näyttää iha hyvältä konferenssia ajatellen! Ei ainakaan anneta saman toteutuu ku viime kaudella ja jäädä viimeseks Atlantic Sunissa missä on täl kaudella 8 joukkuetta.  Ollaan päästy pelaamaan tosi isoja kouluja vastaan, esim Florida, Miami, Florida State ja Central Florida mitkä on ollu tosi hyvää valmistautumista konferenssia varten. Tietenki isommat ja paremmat ja taitavammat vastustajat opettaa meille mis meillä on viel parannettavaa, ja noi on tosi hyviä kokemuksia. On se aika siistii myös päästä pelaamaan sellasilla areenoilla, mist yleensä näkee pelejä telkkarissa ku huippuyliopistojoukkueet pelaa vastakkain! Itelle ei oo vieläkään kertyny ihan hirmusesti peliminuutteja, mut sitäki kovemmin yritän treenata ja kasvattaa eka treenien kautta sitä edelleen vähän kadoksissa olevaa itseluottamusta ja nyt myös vähän karkuteille lähtenyttä heittotaitoa, mikä yleensä just on se mun juttu… Meil on samalle pelipaikalle pari tosi hyvää pelaajaa, ja treeneissä pääsee kilpailemaan ja kehittymään niitä vastaan ja vaiks kuinka ärsyttävää ja raivostuttavaa onki istuu penkillä nii täytyy pysyy positiivisena ja uskon et kyl se munki tähtihetki vielä koittaa, kovan työn kautta tietenki! J



Kauden alkamisen jälkeen on aika kulunu ihan älyttömän nopeesti koska ollaan reissattu niin paljon. Koulussa lukukausi tuli iha yhtäkkii päätökseen, ja iha yhtäkkiä oliki jo finals week ennen ku ehti kunnol sisäistäkää ajatusta et pitäis kai jotain kokeisiin lukemistaki harrastaa… Laiska opiskelija kun olen, en tietenkää alottanu siis opiskelua ajoissa vaan fiksuna yliopisto-opiskelijana jätin kaiken aina edelliseen iltaan. Oman typeryyteni takia tuskailinki sit kirjastossa muutamana iltana aamuyöhön asti… Loppujenlopuks pärjäsin kokeissa kuitenki ihan hyvin ja sain arvosanoiks englannista, Food Fundamentalsista ja American Governmentista A-, ja anatomiasta ja Food Fundamentals labrasta B+ jeejeee! Keväällä mun kurssivalikoimaan kuuluu Anatomia&fysiologia 2, Creative Writing, U.S. Health Care System ja Health Care marketing ja mun lukujärjestys näyttää ihan kivalta ja sanoisin melkee jopa lepposalta! Eli kauden loppumisen jälkeen vois olla mainio aika tulla kyläilemään vink vink ;)

St. Augustinen Nights of Lights koulukavereiden kanssa




Jouluki oli ja meni, ensinnäkää ei tuntunu ollenkaa et olis joulu ennen ku pääsin Michiganiin. Eipä sielläkään vesisateessa ollu kovin joulunen tunnelma muuta ku Engeleiden talon sisällä kaikkien joulukoristeiden ansiosta. Mut tosiaan Floridassa palmujen ympäröimänä ja 20 asteessa ei oikee helposti pääse joulutunnelmaan vaiks kui paljon kuunteliskin joulumusiikkia… Joka tapauksessa viime viikonlopun kotiturnauksen jälkeen lensin maanantai-aamuna Detroitiin kyläilemään mun vaihtovuoden host-perheen luona. Vaiks miten ihanaa oliski ollu päästä kotiin jouluks,  oli se vähän mahdoton ajatus kun meijän treenitauko kesti 4 päivää, ja tää oli kyl ehdottomasti seuraavaks paras vaihtoehto! Oli ihan hulluu olla takasin siellä 5 vuoden (!!!!!!!) jälkeen ja nähdä taas kaikkia ihmisiä. Toisaalta tuntu etten olis ikinä mihinkää lähtenykään, mut sit ku näin niiden serkkuja jotka oli esim. 2-vuotiaita sillon ku olin siellä ja nyt koululaisia nii tuntu et siit on ikuisuus ja oon ite jo ihan kamalan vanha.. Pari päivää ennen jouluaattoa kulu jouluvalmisteluissa  ja leivottiin ja paketoitiin paljon lahjoja, käytiin uudessa baarissa Downtown Detroitissa Carlyn Nykiin muuton kunniaks ja vaihdettiin vaan kuulumisia. Jouluaattona oliki sit vähän eri meininki ku perinteisessä joulukirkossa käynnin jälkeen Engeleiden talossa oli yli 30 vierasta ja syötiin päivällistä, availtiin lahjoja, käytiin tanssikilpailuja ja pelattiin erilaisia pelejä. Oli ihan älyttömän ihanaa ja kaikki oli niin ilosia ja joulumielellä nii iteki vaan hymyilin koko ajan vaiks oliki vähän koti-ikävä koska ei joulu vaan oo sama kun ei oo oman perheen kanssa… Onneks äiti lähetti pienen palan joulusta kotonaki mun lapsuuden lempparikoristeiden muodossa ja tietenki skypetettiin kansJ  Joulupäivänä pienet serkut herätti aikasin aamulla availemaan lisää lahjoja ku joulupukki oli käyny yön aikana, ja sit ehdittiin vaa syödä hyvä aamupala ja kattoo taas joululeffa ennen ku mun pitiki jo lähtee lentokentälle jat matkustaa takasin Jacksonvilleen seuraavan aamun treenejä varten. Joulupäivän illallinen oliki sit hyvin juhlava hamppariateria Charlotten lentokentän Burger Kingissä omassa seurassani. Eli oli pikanen vierailu, mut todellakin sen arvonen!





Nyt oon saanu vieraita Suomesta ja joululoman loppuki tulee siks olemaan ihan mahtava! Tiitu ja Simo on jo mun luona odottelemassa et päästään tältä pelireissulta kotiin, ja Karo ja Eikka tulee tiistaina jesjes! Niin ihanaa et jotku jaksaa matkustaa tänne asti moikkaamaan mua ja lomailemaan, ihanaa vaihtelua arkeen ja piristää hurjasti! Tästä vierailusta sit lisää seuraavassa postauksessa, mikä onki sit vuoden 2015 puolella! Ihanaa joulunaikaa ja uuttavuotta kaikille siellä Suomessa, ikävä kotiin mut täällä on kaikki hyvin niinku aina J

Haleja,

Taru