Friday, September 27, 2013

I'm alive!

Hengissä ollaan, vaiks tänne blogiin en oo kuulumisia ehtiny ollenkaan päivittääkään! Ja kaikki on edelleen vaan niiiiin hyvin, tunnen olevani oikeessa paikassa! :)

Syy blogin hiljasuuteen on aivan älytön kiirekiirekiire koko ajan. Yritän kuitenki saada aikaseks postailtuu kuulumisii vähän useemmin ku kuukauden välein haha.. Viime postauksessa sanoin et mukava tällänen löysä lukujärjestys, nii huhuhh ku väärässä olinkaa... Totta siltä osin et koulussa en istu tunneilla kovin paljo, mut muuten aika pitkälti päivät menee juostessa treenien, ruokalan, koulun, ruokalan, treenien, ruokalan ja pakollisen study hallin välillä enkä kovin montaa hetkee ehdi viettää tääl huoneessa. Kyllähän mä sen tiesin et meininki muuttuu vähä viime vuoden välivuoden löysäilyyn verrattuna, ja ihan hyvin oon pärjännyki mitä nyt muutaman kerran ollu vaa nii väsyny et tullu vähä uni auditorion pehmeissä tuoleissa musiikin tunneilla kun kuunnellaan Bachin sinfonioita ja muuta mukavaa.

Yli kuukaus jo kulunu ku lähdin täl seikkailulle ja nyt alkaaki jo tuntumaan arjelta ku kaikki on tullu tutummaks eikä kaikki oo enää nii uutta. Aamuherätykset kuuden aikaa ei myöskää tunnu enää nii vaikeilta, eikä oo kovin vaikee tykätä enemmän juoksutreeneistä klo 7 aamulla ku iltapäivän kuumuudessa.

Auringonnousu stadionilla ennen treenien alkuu
Onneks ei olla iltapäivisin oltukaan ulkona montaa kertaa, nyt preseasonin aikana meil on iltapäivisin ollu 4 hengen ryhmissä puolen tunnin koristreenejä. Jep, puol tuntii kuulostaa ihan naurettavan lyhyiltä ja löysiltä treeneiltä, mut ei, kyl niissäki ehtii helposti tulemaan älytön hiki ja väsy. NCAA:n kummallisten sääntöjen mukaan ollaan saatu treenata vaan 8 tuntii viikossa, ja niist 2 tuntia saa olla pallon kanssa pienissä ryhmissä, mut ens viikolla ku alkaa viralliset treenit koko joukkueen kaa saadaan treenata 20 tuntii viikossa ja siit saa olla koripalloo nii paljon ku coachit vaa haluaa. Eli sit vast älytön kiire onki ku iltapäivisin treeneihin menee 3 tuntii eikä se 30min. Plus punttitreenit ja juoksutreenit aamusin. Iik, vähä jännittääki kunnon treenien alku mut en malta odottaa, huikeet päästä treenaamaan koko joukkue yhdes vihdoinki! Vieläkään ei oo ihan varmuutta et saanko pelata täl kaudella, vai onks mulla redshirt-vuosi edessä. NCAA siis päätti et mun vaihtovuoden takii myöhästyneen valmistumisen ja viime kaudel SM-sarjas pelaamisen takii en sais pelata, mut coachit teki vetoomuksen NCAA:lle ja nyt odotetaan lopullista päätöstä, nii inhottavaa tää odottaminen... !
Melkeen koko joukkue, 5 puuttuu!



Kaikki 5 freshmania, Flo, mä, Janea, Amber ja Bailey

Ei olla oikeestaa ollenkaa hengailtu joukkueen kans, mikä on aika kummallista ku Suomes tuli vaa kateltuu samoi naamoi koko ajan treenien ulkopuolellaki, iha terveellistä nyt päästä niistäki vähä kauemmas hetkeks. Ei vaa, hirmune ikävä mun hullui ja huikeit korismuiduja! Nää on iha hyvän olosii tyyppei kans tietenki, mut aika korkee rima ylitettävänä...

Pari parasta korismuiduu täällä, Paulina ja Flo

Nunnavuoren pukukoppei kuitenkaa ei oo viel tullu ikävä...
Koriksesta taas lisää seuraavas postauksessa, vaiks kauhee kiire onki nii on mul jotain elämää koriksen ulkopuolellaki. Emilystä on varmaan tullu mun paras kaveri täällä, oon niin onnellinen et ollaan huonekavereita ja tullaan iha älyttömän hyvi toimeen ja meil on nii hauskaa keskenämme! Unohdan aina et oon 3 vuotta vanhempi, mut mitäpä se haittaa loppujen lopuks, oon varmaa sen verran lapsellinen, niinku rakas äitini sanoi, et ei tosiaan oo mikää ongelma!
Yleensä oon koko ajan vaa korisvaatteissa, mut pari kertaa joutunu panostaaki ku viikonloppusin lähteny ihmisten ilmoille. 

 Emilyn ja muiden kamujen kans mentii tos pari viikonloppuu sit Downtown Jacksonvilleen syömään ja ilmaiskonserttiin kuuntelee paikallisii bändejä, se oli hyvä perjantai-
ilta! Muuten viikonloppusin ollaan käyty mm. shoppailemas, rannalla, uima-altaalla, paris bileissä, ulkona syömässä ja muuten vaan hengailtu.

Emily ja Lauren




Suomes kuulemma tuli jo ensilumi, täälläki alkaa jo vähä viilenemään. Tänää on vaan 25 astetta, ku muuten tähä asti on melkeen koko ajan ollu yli 30 astetta, hrrr... Pitkii housui en oo kertaakaan laittanu jalkaan, koko ajan sortsit jalassa, ihanaaaa! Toivottavasti tänä viikonloppuna aurinko paistaa ja pääsisin rannalle koska kuten kuvista näkyy en oo kauheesti rusketusta kuitenkaa ehtiny hankkii vielä...

Aurinkoisii terkkuja täältä, ikävä kaikkia rakkaita siellä!
Taru



Monday, September 2, 2013

Time flies by

MOIMOImoi! Täällä ollaan, oltu jo puoltoist viikkoa, ja kaikki on paremmin ku hyvin! Nii pal
ollu tekemistä etten oo saanu ees blogii alotettuu aikasemmin, nyt kolmen vapaapäivän aikana on sillekin aikaa. Viikonlopun lisäks huomen on viel vapaapäivä koulusta ja treeneistä, koska on Labor Day. Oivoi mistäs sitä alottais kertomaan kuulumisia... Loogisesti ehkäpä vaiks ihan reissun alusta!

Lennot meni yllättävän nopeesti, parempi leffavalikoima ku viimeks ku lensin Jenkkeihin ku tuli vaan Hannah Montana uudestaan ja uudestaan.. Ruokaki oli iha jees, ja kiva chileläinen poitsu vieruskaverina ei myöskää haitannu 9 tunnin lennolla Lontoosta Miamiin! Jacksonvillessä oli Coach Tappmeyer ja Coach Miller vastassa, ja kuuma Floridan ilma huhh... Englantilainen Flo tuli kans torstai-iltana, ja tultii yhdessä mun ja Emilyn huoneeseen yöks. Mun huonekaveri Emily Davanzo on meijän koulun beachlentisjengissä ja iha supermukava, se on 3 vuotta mua nuorempi mut tullaan tositosi hyvin toimeen ja ollaa hengailtu paljon yhdessä:)

Emily
Eka viikonloppu oli jo täynnä ohjelmaa, tänne tuli tutustumaan ja leirille 85 high school tyttöö, jotka haluis päästä tänne kouluun ja pelaamaan ja meijän piti kiertää kampusta niitten kans ja auttaa treenien vetämisessä. Sillon viimeistään tajusin et miten onnellinen ja kiitollinen voin olla täst mahdollisuudesta, ku on niiiiiiin paljon ihmisii jotka haluis olla mun tilalla ja täällä mä nyt oon, iha uskomatonta enkä vieläkää ymmärrä iha täysin! Oon niin onnellinen et hymyilen vaa iha hölmönä koko ajan!! Ja ku kävelen ympäriinsä tääl upeel kampuksella nii ei helposti lähde hymy pois kasvoilta, varsinkaa ku nään pesukarhuja tai kilpikonnii tuijottamas mua takasin! (Kuulemma tääl on joskus näkyny alligaattoreitaki, voi olla et sillo ei hymyilyttäis enää nii paljon..)

Täs jotain kuvii kampukselta koulumatkan ja treenimatkan varrelta!








Maanantain alko arki, treenit ja koulu. Aamusin on puntti tai conditioning yleensä 7 tai 7.30 ja viime viikol pelattiin iltapäivisin pari tuntii keskenämme, täl viikolla aletaan treenaa 4 hengen porukois kun ei saada viel koko joukkueen kaa treenata NCAA:n sääntöjen mukaan. Treenit on aika rankkoi ja ei voi yhtää laiskotella tai kaikki joutuu tehdä uudestaan, mut emmä sitä tänne tullu tekemäänkää vaa treenaamaan kovaa ja tulemaan paremmaks urheilijaks! Päästiin aika hyvin Flon kans heti mukaan ja pärjättii eka viikko hyvin, siihen nähden et kaikki muut on ollu kesäkoulussa ja treenannu samal taval yhdessä 6 viikkoo. Kaikki tytöt jengis on tosi kivan tuntusii, meit on 15 (oon ainoo blondi hehe) ja valmentajat on aiva huippuja! Flon kans ollaan paljo hengailtu yhdes, ja liettualainen Paulina on kans tullu jo yhdeks parhaist kavereist täällä:) 
Flo



Koulus mul on matikkaa, enkkuu ja Enjoyment of Music-niminen kurssi, mis opiskellaan klassista musiikkia.... Miten ne tiesiki just mikä se mun juttu on ja käski mun ilmottautuu tälle kurssille, ihanaa...! NOT. Mul on myös verkkokurssina Nutrition, oon ajatellu ottaa pääaineeks Nutrition&Dietetics itseasias, vaiks ei sitä viel parii vuoteen tarviikaa päättää. Kouluu ylipäätään mul ei oo hirveesti, maanantaisin ja keskiviikkosin 10-10.50 ja 12-1.15, tiistaisin ja torstaisin 9.25-10.40 ja perjantaisin 10-10.50, välivuoden jälkee aika jees tälläne löysä lukujärjestys ku muutenki nii kummallista istuu taas koulun penkillä!

Nyt parin vapaapäivän aikana ollaan ehditty chillailla yhden asuntolan altaalla ja kokeiltu surffausta beachilla (miten ketään voi ikinä seistä sellasen laudan pääl ja pysyy pystyssä, mul oli hankaluuksii päästä istumaanki..!??). Mut ei vitsit Florida on kyl upee paikka, nää rannat on ihanii ja en valita kuumuudesta, vaiks aamutreeneissäki ulkona klo 7 tulee hiki ennen ku treenit ehtii ees alkaa.. ! Ihmiset tääl on aivan ihanii myös, kaikki on nii ystävällisii ja tulee vaa juttelemaan ja on nii helppo tutustuu uusiin ihmisii ja saada kavereita, rakastan sitä täs kulttuurissa! Aluks olin vähä hämmentyny, et mitä, jutteleeks nää tuntemattomat ihmiset mulle, mut nyt oon iteki päässy jo vähä samaan moodii ja omaks yllätyksekseni iteki alotan keskustelui sen kummemmin miettimättä! :)



Loppuun viel kuvii meijän asuntolast ja huoneest, tääl mä asun seuraavan vuoden ajan ja tervetuloa kyläilemään!








Annettakoon anteeks tän ekan tekstin älytön pituus, yritän pitää seuraavat kirjotukset lyhyempinä mut jos joku jakso lukee loppuun asti nii femmat sille!

Hyvää yötä täällä, ja huomenta Suomessa!

Taru